Психологічна допомога учасникам освітнього процесу у закладі освіти

Психологічна допомога учасникам освітнього процесу у закладі освіти

Одним із головних завдань закладу освіти є повсякденна психологічна допомога та емоційна підтримка учасників освітнього процесу.

Першу психологічну допомогу та емоційну підтримку на різних рівнях у закладі освіти проводять усі педагогічні працівники (вчителі-предметники, класні керівники, медичн(а/ий) сестра/брат тощо). Також до цього процесу залучаються батьки учнів та засоби масової інформації.

Важливо пам’ятати, що не можна надавати психологічну допомогу та емоційну підтримку окремо, оскільки це комплексна робота всіх педагогічних працівників, але підходи до цього процесу можуть бути різними.

Вчителі мають враховувати емоційний стан здобувачів освіти, адже під час війни вони можуть стикатися із дітьми, які переїхали із регіонів, де відбуваються військові дії, або навіть втратили когось із близьких. Цей фактор впливає на поведінку дитини, її здатність до навчання та на психологічні реакції на навколишні збудники.

Практичні психологи, соціальні педагоги є тими, хто вже відгукнувся на існуючі труднощі. Використовуючи нові теми та форми роботи, організовують психологічну допомогу дітям, педагогам та батькам. проводять профілактичні, освітні, інформаційно-просвітницькі заходи.

Весь арсенал педагогічної майстерності концентрують і спрямовують на роботу з учасниками освітнього процесу.

 

Переглядів - 9